fredag 19 december 2008

Larvkostym

På begäran från en kär vän så kommer här en bild på min larvdräkt som jag sydde till vår jätteroliga maskerad i november. Som alla ser :) så var jag utklädd till Heimlich ifrån "Ett småkryps liv" och jag sydde dräkten av ett stort grönt tygstycke, ett vaddtäcke, en gammal morgonrock i plysch (händer och fötter) samt lite resår och ståltråd till antenner och larvskarvar. Det var riktigt kul att sy den för det behövdes inga mönster, bara att köra. Och jag blev nöjd med resultatet, en fin tjock larv. Men jag kommer nog sällan att ta på den igen, eftersom jag svettades något hejdlöst i dräkten!

söndag 14 december 2008

Babymössa och bakdukar

I fredags gjorde jag klart en babymössa i vitt, det ska bli en present till ett kollega. Jag tyckte den blev så himla liten, men babysar är ju små så det ska nog duga:)

Jag har även gjort klart två julklappar i form av bakdukar. Den ena broderat med korsstygn på frihand, lite snett och vint, men det är ju så mycket roligare när man bara "gör" och den andra har en vadderad bulle ovanpå. Jag blev ganska nöjd med båda två bullen kunde ha blivit rakare liksom, men det var svårt. Men vad gäller den bakduken, så var den en sån där snilleblixt idé som jag fick i förra veckan, och då är det bara så himla roligt när det blir något utav den.
Finemang säger jag. Hoppas de som får dem i julklapp blir glada :)

fredag 5 december 2008

Brodyrgraffiti


Igår gjorde jag mitt första brodyrgraffitti. Det bästa var att sätet var trasigt, så jag lagade det på samma gång. Mer säger jag inte om var det var, men såhär såg det ut. Tycker det är en fin hälsning till alla fin stjärtar som ska sätta sig där...

torsdag 4 december 2008

Tomtemössan växer i graderna

... Var tvungen att känna in mössan som blev klar igår och jag alltså på den igår på kvällen. Jag fick då flera komplimanger om den, så nu känns det mycket bättre. Den känns rätt så rolig med toppen, som är så stram (ingen hängmössa med andra ord). Men jag gillar den mer idag och det är ju positivt. Kanske det blir någon mera till någon "lycklig" i julklapp...
Vi får se.

onsdag 3 december 2008

Tomtemössa?


Här är resultatet som jag skrev om nedan. Jag är ju inte helnöjd med detta, det blev lite ojämt i vändningarna i toppen, men jag får väl skylla på att jag inte är någon erfaren stickare :( Det är min tredje stickade mössa. Den var iallafall varm och skön, så den kan nog bli använd trots att den inte ser på långa vägar så cool ut på mig som på hon därnere... (den kan väl aldrig bero på modellen;) )

måndag 1 december 2008

Julig handväska, näsduks & mobilfodral

Här kommer bilder på en handväska som jag skrivit om tidigare men inte kommit mig för med att fota förräns nu. Den är gjord av markisväv och med en applikation som är en gammal julduk på framsidan. Jag lekte lite med den här väskan och "fodrade" den med vadd innanför duken, sydde runt stjärnorna så blev det lite quiltad känsla. Jag gillar resultatet, men det är rätt knasigt :)
Inuti väskan är det även en ficka för mobil, plånbok eller liknande. Som axelband har jag ett prickigt sidenband, som jag vid inköpet påpekade för sambon, sånt här band kan man inte ha för mycket av...

Framför väskan står två näsduksfodral, som jag sett att alla gör, man blir ju tvungen att testa. När jag gjort mitt andra så blev jag sugen på att göra ett liknande till mobilen, det är det gula längst fram. Funkar okej, men överdelen ska lämpligen vara lite mindre, för det är rätt svårt att få ner mobilen i sin påse. Vi får se om det blir något mer försök. Jag tenderar tyvärr att nöja mig med sånt som fungerar okej, åtminstone om jag själv ska använda det.